Φωτιές στην Εύβοια

Στην φωτιά στην Εύβοια ήμουν εκεί, κάποια στιγμή θα γράψω και την δική μου εμπειρία όπως την έζησα. Σε αυτή την φωτιά δεν υπήρχε τίποτα το λογικό όσο αφορά την κατάσβεση της, μάλιστα έδινε την εντύπωση ότι δεν ήθελαν την κατάσβεση της. Οι συνθήκες για την κατάσβεση της ήταν τέλειες, καθόλου αέρας, καθαρός ουρανός, εύκολη πρόσβαση στα σημεία εκεί που πήρε φωτιά.

Ας το πιάσουμε από την αρχή. Η πυροσβεστική το 2021 όχι μόνο δεν ενισχύθηκε, αλλά είχε και μεγάλο κενό. Από τους 1.200 δασολόγους δεν έμειναν στις υπηρεσίες ούτε 500. Από τα 3.500 οχήματα που διαθέτει το Σώμα μόλις το 10%-15% είναι καινούργιο και μέχρι 10 έτη (αν και εν μέσω φωτιάς 08-08-2021 παρήγγειλε αστυνομικά οχήματα, γιατί μάλλον δεν αρκούσαν αυτά που είχε για να διώχνει τον κόσμο από τα σπίτια του). Η Ομοσπονδία της Πυροσβεστικής να γίνει πρόσληψη 4000 πυροσβεστών και να καλυφθούν τα κενά (και τα λεφτά υπήρχαν αλλά οι σκέψεις ήταν για πρόσληψη 4000 παπάδων, ούτε καν υγειονομικών εν μέσω πανδημίας). 

«Καίνε» την πυροσβεστική οι ελλείψεις στο Σώμα

Τι έγινε με τους εθελοντές πυροσβέστες, όχι μόνο δεν τους κάλεσαν αλλά τους απέτρεψαν ακόμα και να πάνε μόνοι τους. Και αυτό οδηγεί σε πλήρη ανικανότητα και σε πονηρές σκέψεις (ουυυυ συνωμοσιολόγος), που θα τις δούμε πιο κάτω.

Στα αζήτητα οι εθελοντές πυροσβέστες

Το 2021 γίνονται 150 προσλήψεις πτυχιούχων, γιατί εκεί έπασχε η πυροσβεστική και δεν μπορούσε να σβήσει τις φωτιές. Έτσι πήραν… Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Μηχανικών (14 πολιτικοί μηχανικοί, 15 ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και 14 μηχανολόγοι μηχανικοί), Μετεωρολογίας, Νομικής, Οικονομικών. Τα υπογραμμισμένα είναι πολύ σημαντικά γιατί ΜΟΝΟ έτσι σβήνουν οι φωτιές.

150 προσλήψεις στην Πυροσβεστική Ακαδημία

Και το 2022 γίνονται 500 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ για γαλάζια παιδιά (αφού ούτως ή άλλος φωτιές δεν σβήνουνε), φαντάζομαι με κουστούμι δεν θα πάνε, άρα δεν θα πάνε γενικά, ο μισθός να πέφτει.

500 ρουσφετολογικές προσλήψεις στην Πυροσβεστική

Πάμε στην φωτιά, έστω και με αυτά τα μέσα χωρίς αέρα, με πρόσβαση ακόμα και που η φωτιά δεν ήταν στην αρχή κάτι θα κάνανε, αφού ήταν οργανωμένοι από την αρχή (μην γελάτε, το είπαν).

Ιδού τι έλεγαν Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς για την πυροπροστασία

Και ξεκινάμε στα παράλογα και μη… Κυρίως από τα κεφάλια της πυροσβεστικής αλλά κυρίως της πολιτικής ηγεσίας όπου έπαιρναν τις αποφάσεις.;;; (Τις αποφάσεις για την κατάσβεση, αν δεν κατάλαβες). Πως βρεθήκαν όλοι αυτοί στο τιμόνι για την κατάσβεση πυρκαγιάς… Ο ένας νομικός (Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) και ο άλλος Πολιτικές Επιστήμες (Νίκος Χαρδαλιάς) και οι δυο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ πολιτικοί, φυσικά κατάλληλοι για την θέση Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων αφού είναι του ΚΟΜΜΑΤΟΣ. Για τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος Στέφανου Κολοκούρη όπου δεν ακολούθησε εντολές για να πάει στο Μάτι με συνέπεια τον θάνατο 103 ανθρώπων και από τότε έγινε αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος.;;;

Φωτιά στο Μάτι

Λάθος άνθρωποι σε κρίσιμα πόστα

Όταν η φωτιά ξεκίνησε ήταν μικρή και χωρίς άνεμους (όλοι έλεγαν αν την κατουρούσαν θα έσβηνε) με εύκολη πρόσβαση στο σημείο από επίγεια μέσα και φυσικά εναέρια, δεν έκαναν κινήσεις να την σβήσουν αλλά τα οχήματα πήγαιναν σε γύρω δρόμους και περίμεναν (την παρακολουθούσαν μόνο). Για 3 μέρες δεν υπήρχε αέρας καθόλου, τα αεροπλάνα δεν πετούσαν αλλά και αυτά που πετούσαν έκαναν τεράστιες αποστάσεις και δεν ήταν αρκετά χωρίς τις επίγειες δυνάμεις. Η πυροσβεστική είχε καθαρές εντολές να μην την σβήσει και η αστυνομία να διώξει τον κόσμο από τα χωριά του και η πολιτική προστασία να μην κάνει τίποτα… Φαίνεται λίγο συνωμοσιολογικό, αλλά είναι η ΠΟΛΥ ΑΛΗΘΕΙΑ. Δεν θα γράψω για την πυροσβεστική και την πολιτική προστασία, υπάρχει βίντεο με μαρτυρίες που φαίνονται οι κινήσεις τους, όποιος δεν είναι κομματόσκυλο και δεν έχει παρωπίδες θα δει.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Στο τέλος της ιστορίας επιβράβευσαν τον αρχηγό της πυροσβεστικής (ποιος είπε ότι κομματόσκυλα χάνονται). Έριξαν και ένα χεράκι ξύλο στους πυροσβέστες για να μην απαιτήσουν τίποτα (αφού μπορούνε), για να ζεσταθούν και οι ΜΑΤατζίδες ώστε να είναι προετοιμασμένοι μήπως αμφισβητηθεί η ικανότητα της κυβέρνησης.

Ο Κολοκούρης επιβραβεύτηκε και εν αποστρατεία!

Το καλοκαίρι τους έλεγαν ήρωες, τώρα τους έπνιξαν στα χημικά

…………………………..

Συνέχεια για τις φωτιές του καλοκαιριού… (Σε άλλο άρθρο σε λίγο).